ÁLLVÁNYOZÁS

RemerBau-Galeria-32 (1)
Állványozás

AZ ÁLLVÁNYOZÁS EGY SZAKMA

Úgy tartja a mondás, hogy aki mindenhez ért, az semmihez sem igazán. Az állványozás pont az a munka, ami maximálisan képzett, és gondos munkaerőt kíván.

Az állványozás, az állványon történő munkavégzés rendkívül veszélyes, ezért az építkezés során használ állványszerkezetnek megannyi európai szabványnak meg kell felelnie.
Az általunk kínált állványok minden esetben rendkívül biztonságosak, nagy teherbírással rendelkeznek és csúszásmentes,
biztonságos munkavégzést tesznek lehetővé.

Az állványozás közben elkövetett bármely apró hiba már üzemi balesethez vezethet. Egy felelősségteljes vállalkozás tisztában van ezzel, nem kockáztatja dolgozói épségét és az állványépítést szakemberre bízza.

Visszatérő ügyfeleink minden alkalommal, amikor felmerül az állványozás, bizalommal fordulnak hozzánk. A megkeresést követően szinte azonnal árajánlatot kapnak, melyet elfogadva rövid időn belül megkezdődik a közös tervezés és munka. A gondos tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően az állványozás nálunk rendkívül gördülékenyen és pontosan zajlik, így elkerüljük a hibákat és csúszási lehetőségeket.

Büszkék vagyunk tapasztalatunkra, növekedésünkre, és elért eredményeinkre. Amit elégedett megbízóink nélkül nem tudtunk volna elérni. Az állványozás a mi szakmánk!

Mik az állványozás alap feltételei?

Állványozás területén nagy tapasztalatot szereztünk már, mellyel szeretnénk Önt is segíteni abban, hogy megfelelő szakembereket válasszon a biztonságos, minőségi állványozáshoz. Így hát felhívjuk a figyelmét arra, hogy ha állványozásra kerül a sor, az alábbi szempontokat lehetőleg tartsa szem előtt:

 • Az állványozás fontos eleme az állvány anyaga, nagyon sokszor fordul elő, hogy nem megfelelő anyagú szerkezettel kezdik az állvány építés folyamatát.
 • Fontos szempont az állványszerkezet kiválasztásánál, hogy az mennyire időjárás álló, mennyire bírja a szélsőséges időjárást. Egy nagyobb megrendelés esetén az építkezés könnyen több évszakba is átnyúlhat, így nagyon fontos, hogy az adott állványszerkezet ugyanolyan minőségben szolgáljon a tűző napsütésben, mint a dermesztő hidegben.
 • Fontos kérdés továbbá, hogy mióta használták az állvány anyagát. A szerkezet jó felépítéséhez, strapabíró anyag kell, olyan, ami egészen biztosan nincs még elhasználódva, aminek szerkezetét, anyagát az idő még nem roncsolta.
 • Fontos figyelembe venni, hogy le van-e festve az állvány anyaga. Az állványozás alapja a rozsdamentes felület. Csak az tud kellő biztonságot szavatolni a munkavégzés során.
 • Lényeges kérdés lehet még, hogy az állványhoz vannak-e kiegészítők? A megfelelő sarokelemek, a minőségi padlózat, a biztonsági tartozékok ugyanolyan fontosak, mint az állvány váza. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az állványozás nem csak építés, munkavédelem is.
 • Az állvány kiválasztása során határozza meg, hogy milyen csiga rendszert kell majd használni a munkálatok alatt, illetve után.
 • Milyen csapolások vannak rajta? Az elemek csapolása elsődleges tud lenni, adott felületeknél.
 • Határozza meg, hogy mekkora teherbírású állvány szerkezetre lesz szüksége? Egyszerre hány ember fog dolgozni egy állványon? Az állvány tervezésének elsődleges szempontja, a teher, amit viselnie kell.
 • Milyen talajra állítható fel az adott állvány? Vannak az állványépítés folyamatában talajtényezők, melyek meghatározhatják, hogy milyen állvány lehet Ön számára a legideálisabb.
 • Adott-e szakember az állványépítéshez? Az állványozás egy szakma, a szakszerű felépítésén emberek élete is múlhat.
 • Ki fogja elvégezni a szerkezet tervezését?
 • Ki fogja vállalni a felelősséget az állványért?

Nálunk a fenti kérdések mindegyikére megfelelő szakmai és őszinte választ kap, így biztos lehet benne, hogy pontosan olyan állvánnyal állunk majd rendelkezésére, mely az adott munkavégzéshez minden szempontból a legideálisabb.

Mik az állványozási szakértelem ismérvei?

Az állványozás egyszerűnek látszik. Azonban sok éves tapasztalat szükséges ahhoz, hogy valaki igazán minőségi munkát tudjon biztosítani a területen. Sokan anélkül állítják magukat a terület szakértőjének, hogy valódi gyakorlati tudással rendelkeznének. Ezért sokat segíthet, ha Ön némileg felkészült a témában és néhány gyakorlati kérdéssel könnyen ki tudja zökkenteni azt, aki valódi szakértelemmel nem rendelkezik a területen.

Fontos állványozás előtti paraméterek:

 • az állvány méret igénye,
 • mekkora állványt kell építeni,
 • milyen talajra épül az állvány
 • hány ember fog dolgozni rajta egy időben
 • meddig tart a munka

Állványozás ár

Az állványozással hatalmas felelősség jár együtt, nem hiába a megannyi meglehetősen komoly európai szabályozás a területen. Az állványozás ár nem csak a technikai feltételeket biztosítja, hanem a felelősségvállalást is a szakszerű munka elvégzését, mely szavatolja az állványon dolgozók testi épségét. Az állványozás ára esetenként eltérő lehet, hiszen azt nagyban befolyásolja az igényelt állványszerkezet mérete, valamint a hozzá bérelt kiegészítő felszerelések. Az állvány kölcsönzés mellé széles szolgáltatás palettával is hozzá tudunk járulni, amely az állvány szállítását, építését, bontását és igény esetén elszállítását is magában foglalja. Mindezt a megrendelő igényei szerint.

Árajánlatért keressen minket bizalommal!