A Gráf állvány elemei

A Gráf állvány típusok rendívül rugalmasan alkalmazhatók, így a legtöbb homlokzatnál, akár még a legnagyobbaknál is remekül használhatók.

Mivel ezek az állványok alapvetően kevés alkatrészből állnak, így még a nagy felületekhez is gyorsan és egyszerűen felépíthetők és ugyanilyen könnyedséggel végezhető el bontásuk is.

Könnyű kezelhetőségüknek és egyszerű összeszerelésüknek köszönhetik, hogy a legkedveltebb állványtípusok közé tartoznak az építőiparban.

A Gráf állvány stabil szerkezeti elemekkel rendelkezik, melyek magas szintű biztonságot szavatolnak még a legnagyobb homlokzati munkálatok során is.

Gráf állvány elemei

A Gráf állványok alapvető elemei

Állványkeret: az állványkeret a rendszer széleinél helyezkedik el, ezekre az elemekre kerülnek fel az állványkerettalpak, a különböző korlátok, a feljárólétrák és nem utolsó sorban a járópallók is. Az állványkeretek minőségi festékkel vannak lekezelve, mely védi az elemeket a rozsdásodástól. Ügyeljen rá, hogy kizárólag olyan állványkeretet építsen bele az állványszerkezetbe, melynek festése nem sérült.

A Gráf állvány kereteit fel lehet szerelni állítható orsós lábakkal és igény esetén kerekekkel is, így a szerkezet bármely felület esetén tökéletes szolgálatot tehet. Az állítható magasságú lábaknak köszönhetően pedig a szerkezet akár extrém magas fokokhoz is rugalmasan illeszthető.

Védőkorlát: A védőkorlát az állványkeretbe egyszerűen és biztonságosan beakasztható, ezzel is segítve a gyors összeszerelést.

Járópalló: A Gráf állványok fa, alumínium és acél pallóval is felszerelhetők. Cégünk állvány bérlés során fa pallóval tud rendelkezésre állni. A fa pallók többszörös ragasztással készültek, így strapabíró, stabil, jól terhelhető elemek.

Feljárólétra: a minőségi feljárólétrák lehetővé teszik a Gráf állvány szintjei közötti biztonságos áthaladást. Az ajtóval rendelkező járópallók alkalmazása esetén a feljárólétrák akár belül is elhelyezhetők.

A Gráf állványszerkezet kiegészítői eleme

A rugalmas felhasználás érdekében az állványszerkezetekhez különféle kiegészítő elemek is felszerelhetők.

Így például:

  • korlátcsatlakozó;
  • rögzítő rúd;
  • lábösszekötő (a köztes szintek stabil, biztonságos behelyezéséhez);
  • támasztócső (hasznos, ha nem megoldható a homlokzatba történő rögzítés);
  • homlokvédő korlát;
  • konzolok a munkafelület kiszélesítéséhez;
  • védőtető a gyalogosok védéséhez;
  • járdaáthidaló;
  • védőháló.

A Gráf állványokhoz igény és szükség esetén járdaáthidaló is szerelhető, mely lehetővé teszi, hogy még a gyalogos forgalommal érintett területeken is biztonságosan elvégezhetőek legyenek a homlokzati munkálatok.

Annak érdekében, hogy a homlokzati munkálatok maximálisan biztonságosak legyenek, a szerkezetekre oldalvédő háló is felszerelhető. Ezek egyszerűen rögzíthetők a felépített állványra, zavaró plusz elemek nélkül.  

A Gráf állványok a legkülönfélébb homlokzati munkálatokhoz is rugalmasan alkalmazhatók.

Ha nem biztos benne, hogy munkájához milyen állványszerkezetre, illetve milyen állvány elemekre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén és munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!